Global climate Wake-up Call

27 04 2010

Wake Up Call – flash mob în pijamale împotriva încălzirii globale

Bucureşti, 21 septembrie 2009 – 15 tineri  au luat parte astăzi la un flash mob paşnic pentru a cere liderilor lumii să acţioneze cu privire la schimbările climatice şi să susţină prevederile protocolului post Kyoto.

Îmbrăcaţi în pijamale, ei au simulat un somn de 5 minute pe scările din faţa mausoleului din Parcul Carol după care au sunat ceasurile deşteptătoare, totul pentru a atrage atenţia autorităţilor că este momentul să ia măsuri concrete de prevenire a efectelor schimbărilor climatice.

Această acţiune se înscrie reţelei globale de acţiuni iniţiate de Avaaz.org, o mişcare online ce are ca scop reducerea diferenţelor între ţările lumii pe diferite priorităţi: protejarea mediului, respectarea drepturilor omului, combaterea sărăciei şi a corupţiei. Simultan au avut loc peste 2300 de evenimente în 130 de ţări.

Studiile arată că peste 90% din populaţie consideră schimbările climatice ca fiind o problemă reală ce trebuie abordată cât mai curând. De asemenea, experţii spun că vom putea vorbi de un pact în urma Summit-ului de la Copenhaga, doar dacă liderii lumii îşi respectă angajamentele luate cu privire la schimbările climatice.

Global Wake-up Call

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: