Protesteaza acum!

3 05 2010

Miercuri, 5 mai 2010, in Parlamentul European se voteaza Rezolutia Comuna a patru grupuri (PPE, S&D, ALDE, GUE/NGL) pe interzicerea folosirii tehnologiei cu cianura in Uniunea Europeana. Miza este uriasa. Desi rezolutia nu are putere obligatorie si nu are caracter legislativ, semnalul UE poate sa fie unul care inclina balanta in cazul multor exploatari miniere din multe tari membre UE, cum ar fi cea de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni. Desi initiatorii Rezolutiei fac parte din toate grupurile mari, mai multi parlamentari romani, precum Elena Basescu, Marian-Jean Marinescu sau Cristian Preda, incearca sa introduca amendamente care sa dilueze semnificativ mesajul documentului.

Trimite ACUM un email europarlamentarilor Marian-Jean Marinescu, Elena Basescu, Cristian Dan Preda, Petru Luhan, Traian Ungureanu si Iosif Matula si exprima-ti dezamagirea fata de lobby-ul facut pe langa Parlamentul European privind rezolutia interzicerii cianurii in minerit.

Adresele de email sunt:

marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu,

elena.basescu@europarl.europa.eu,

cristiandan.preda@europarl.europa.eu,

petru.luhan@europarl.europa.eu,

traian.ungureanu@europarl.europa.eu,

iosif.matula@europarl.europa.eu

Aveti mai jos un model de scrisoare pe care am trimis-o si noi.

Stimati europarlamentari Cristian Preda, Elena Basescu, Petru Luhan, Traian Ungureanu, Iosif Matula!

Am luat cunostinta cu dezamagire de initiativa Dvs. de tip lobby
corporatist in Parlamentul European, in favoarea unei companii miniere care doreste sa dezvolte un proiect minier ilegal, destructiv si cu conotatii penale in zona Rosia Montana.
Aceasta este banala concluzie logica la care am ajuns citind propunerea Dvs. de a ELIMINA paragraful nr. 4 din textul final al
rezolutiei Parlamentului European ”Ban on use of cyanide mining technologies”, paragraf redat mai jos:

„Calls on the Commission and on Member States not to support any mining projects that involve cyanide technology in the EU, directly or indirectly, until the general ban is applicable, nor to support any such projects in third countries;”

Suntem de parerea ca propunerea Dvs. de eliminare a acestei prevederi de importanta cheie din rezolutie nu este expresia preocuparilor Dvs. sincere si competente vizavi de pericolele mineritului pe baza de cianuri sau a problemelor ecologice si sociale cu care se confrunta zona Rosia Montana – probleme datorate in buna parte tocmai implicarii companiei RMGC la fata locului! – ci avem motive sa credem ca au fost avansate pentru satisfacerea interesului economic al respectivei firme.
Ca si parlamentari obtineti venituri substantiale din banii nostri, ai contribuabililor pentru a reprezenta interesele alegatorilor si nu a unor societati comerciale controversate!

Cu convingerea ca amendamentele Dvs. nu vor obtine sprijinul colegilor Dvs. eurodeputati informati si integri din punct de vedere moral si civic, ramanem cu sincere urari de (mai) bine.

Semnatura dvs.

Nu uitati sa va semnati si sa dati mai departe prin orice mijloc posibil. E nevoie de actiune acum!

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: