TIFF si RMGC – Legaturi Bolnavicioase?

12 05 2010

Boicotează Festivalul International de Film Transilvania pentru că a acceptat bani murdari din partea Roşia Montana Gold Corporation(RMGC). Nu este prima oară când organizatorii festivalului recurg la metode necurate de finanţare, însă cu ajutorul vostru poate fi ultima.

În 2006, TIFF se afla la un pas de a nu se mai ţine, aşa că au facut pact cu diavolul, acţionar la RMGC şi pe ultima sută de metri au salvat festivalul. Nici atunci fapta nu a fost trecuta cu vederea cand mai mulţi opozanţi au organizat proteste. Mesajul “Gabriel, nu eşti din acelaşi film” a facut obiectul dezbaterilor în rândul clujenilor prezenţi la festival.

Mai mult, invitata de onoare a Festivalului, faimoasa Vanessa Redgrave si-a dedicat premiul obtinut la TIFF campaniei „Salvati Rosia Montana”. Vanessa declara: „Lucruri minunate s-ar putea intampla si la Rosia Montana, suntem locuitorii aceleasi planete, trebuie sa avem grija unii de altii, putem sa fim uniti si impreuna sa facem ceva pentru copiii nostrii. Trebuie sa intelegem cat de important este mediul in care traim, omul nu poate exista fara el, iar aceste cuvinte exprima credinta mea profunda.

Compania canadiana este responsabila pentru:

– relocarea a 740 de gospodarii si 140 de apartamente;
– distrugerea patrimoniului istoric si arheologic de o valoare inestimabila – case de patrimoniu si galerii romane si pre-romane;
– utilizarea de tehnologii pe baza de cianuri care vor polua zona;
– extragerea aurului la scara larga, pe baza de cariera deschisa, pentru care vor fi rasi 4 munti;

-aparitia unui lac de cianura cu o intindere cat 6 terenuri de fotbal.

Ce poti face tu?

1.Trimite-i  lui Tudor Giurgiu, presedintele TIFF, o scrisoare la adresa tudor.giurgiu [at] librafilm.net si exprima-ti nemultumirea. Gasesti un model de scrisoare aici: http://docs.google.com/View?id=dgfxnmw4_8ftmt8ddb

2. Pune-ti poza campaniei pe Facebook.

3. Inscrie-te ca fan pe pagina Facebook a TIFF şi exprima-ţi şi acolo nemulţumirea. Pagina TIFF o gasesti aici:

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/TIFF/344764753746?v=wall

4.  Intra pe grupul de Facebook BOICOT TIFF 2010 si ramai informat. Grupul il gasesti aici:

http://www.facebook.com/group.php?gid=121179171244374

5.  Spune-le prietenilor tai despre campanie.

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: