Noi vă dăm bani falşi de pomană, voi serviţi cianură pentru Roşia Montană

8 07 2010

Comunicat de presă

Bucureşti, 08 iulie 2010

„Noi vă dăm bani falşi de pomană, voi serviţi cianură pentru Roşia Montană”

Peste 100 de persoane au luat parte astăzi la mitingul de protest „Zi de luptă pentru Roşia Montană” organizat de asociaţiile Bucureşti, Re.Generation, Salvaţi Bucureştiul, Agenţia de Monitorizare a Presei, Miliţia Spirituală, EcoCivica, Salvaţi Dunărea şi Delta, Noii Golani, Heritage şi R.P.E.R .

Participanţii au protestat faţă de conferinţa Roşia Montană Gold Corporation ce a avut loc în acelaşi timp la Hotelul Marriott, în cadrul căreia opt experţi invitaţi s-au pronunţat asupra noii sume pe care proiectul minier o aduce în economia României, şi anume 19 miliarde USD. Compania susţine că în urma noilor calcule realizate de experţi independenţi, România va beneficia de suma de 19 miliarde de USD, deşi la ultimele calcule suma era de 4 miliarde de USD.

Acţiunea de protest a constat într-o parodie, în care voluntarii au jucat rolurile consultanţilor financiari invitaţi de companie la conferinţă. Ei au bătut palma cu Gold Corporation, reprezentată de o moarte carismatică şi îmbietoare, pentru promovarea proiectului minier şi a cianurii în rândul oamenilor. Sloganul Noi vă dăm bani falşi de pomană, voi serviţi cianură pentru Roşia Montană” a fost şi materializat de cei patru ”experţi”, care au oferit celor prezenţi la acţiune doze din cianura inofensivă.

Cele 10 organizaţii neguvernamentale doresc să atragă atenţia asupra propagandei pe care o duce Roşia Montană Gold Corporation în vederea aprobării proiectului de exploatare, proiect care va afecta iremediabil mediul şi patrimoniul, a căror valoare este inestimabilă şi irecuperabilă în urma acţiunilor cu tehnologii bazate pe cianură.


Foto: Alina Musatoiu

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: