Cernobîl – 25 de ani de la catastrofa nucleară

21 04 2011

25 de ani au trecut de la accidentul nuclear de la Cernobîl. Iar efectele sunt încă vizibile. Asupra mediului, asupra societăţii. Dezastrul de la Cernobîl nu a fost doar unul de mediu, ci şi unul cu implicaţii sociale dincolo de imaginaţie.

Pe 26 aprilie, alături de Fundaţia TERRA Mileniul III vom expune o serie de fotografii realizate de jurnalistul Stefano Schirato, la 25 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Fotografiile ne transpun într-o lume cutremurătoare în care sărăcirea populaţiei şi lipsa alternativelor de dezvoltare expun tânara generaţie la pericole imense.

Ne alăturăm astfel celor peste 450 de acţiuni anunţate în lumea întreagă, prin care comemorăm 25 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl.

Accidente precum cele de la Cernobîl sau Fukushima trec de orice graniţe, afectând totodată comunităţi care nu au avut niciun cuvânt de spus sau ţări care au interzis proiecte nucleare pe teritoriul lor. Radioactivitatea nu se opreşte la graniţă, nu are nevoie de viză pentru a afecta mediul şi oamenii din state învecinate.

Te aşteptăm marţi, 26 aprilie, în Parcul Colţea (Piaţa Universităţii),  începând cu orele 11.00, să vorbim pe larg despre riscurile industriei nucleare, de la mineritul de uraniu până la depozitarea deşeurilor radioactive.

Eveniment organizat de Fundaţia TERRA Mileniul III şi susţinut de Re.Generation.

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: