Tabăra Internaţională Reclaim the Fields – Pământul este al nostru 2011

25 05 2011


Data: 21 – 30 septembrie

Loc: Roşia Montană, Romania

Mâncarea, pământul, seminţele şi cultura locală, tradiţională sunt mult prea importante pentru a fi modificate şi centralizate de sistemul modern, capitalist. Noi ne opunem ideii de profit fără scrupule prin însuşi stilul nostru de viaţă: susţinem şi ducem o viaţă tipic ţăranească, adoptăm metode alternative de trai şi practicăm munca agricolă în cadrul unei comunităţi. De aceea credem că pământul este al nostru şi că este momentul să acţionăm pentru a îl recâştiga!

Ne declarăm solidaritatea faţă de locuitorii din Roşia Montană care de peste 10 ani îşi apără pământurile şi rezistă în faţa practicilor criminale corporatiste de acaparare şi exploatare a pământului lor. Roşia Montană este un sat situat în Munţii Apuseni din România, ameninţat de distrugere de către un proiect de minerit aurifer care urmăreşte numai profitul propriu.

Există nenumărate lupte şi campanii pentru acces şi control asupra terenurilor în Europa şi peste tot în lume, dar la fel de multe întâmplări de povestit sau experienţe de împărtăşit.

Dacă eşti sau îţi doreşti să fii ţăran, grădinar urban, pescar, apicultor sau activist, vino alături de noi la cea de-a 3-a ediţie a taberei Reclaim the Fields – Pământul este al nostru, care va avea loc între 21 şi 30 septembrie 2011, la Roşia Montană.

Ne dorim să creăm împreună un spaţiu viu în care să împărtăşim experienţe şi realităţi, să facem schimb de cunoştinţe şi abilităţi, să conectăm oamenii cu iniţiative comune, să ne unim forțele şi să impulsionăm mişcarea şi eforturile locale, să sărbătorim eforturile noastre împreună.

Vino să răspândim seminţele rezistenţei şi să facem ca aceasta tabără să crească! 

In timpul acestei tabere de 10 zile, vom susţine Adunarea Generală a Reclaim the Fields, în cadrul căreia vom împărtăşi noi informaţii din campaniile derulate în ultimii doi ani şi vom plănui viitorul acestora. De asemenea, vom crea oportunităţi de a învăţa despre accesul la pamânt şi despre suveranitatea alimentară, vom face schimb de seminţe, de idei pentru acţiune directă, rezistenţă, practici agricole, biodiversitate sau despre alte aspecte de interes.

Programul taberei este participativ şi va presupune o varietate de workshop-uri, ateliere, activităţi practice, evenimente culturale şi, mai presus de toate, timp pentru a ne cunoaşte, a împărtăşi experienţe şi a învăţa. Ne bazăm pe contribuţii din partea tuturor participanţilor, aşa că, dacă eşti interesat să susţii un workshop, dacă eşti artist, dacă reprezinţi un colectiv sau dacă ai alte abilităţi pe care vrei să le împărtăşeşti, contactează-ne şi contribuie astfel la dezvoltarea acestei tabere.

Bucătăria şi logistica taberei sunt organizate colectiv. Vei fi parte din programul taberei în timp ce se desfăşoară. Nici familiile cu copiii nu sunt uitaţi. Vrem să menţinem tabăra ca un loc sigur şi prietenos pentru copii. Ingrijirea lor va fi organizată colectiv astfel încât fiecare persoană să poată participa la workshop-uri după cum îşi doreşte.

Vom face un apel la donaţii, însă oamenii care întâmpină dificultăţi financiare în a veni la această tabără ne pot contacta iar noi vom încerca să găsim sprijin financiar pentru a le face posibilă participarea.

Înregistrează-te în tabăra Reclaim the Fields! Intră aici.

Intră pe www.reclaimthefields.org pentru mai multe informaţii.

Contact: camp2011@reclaimthefields.org

IMPORTANT: Daca vrei să ajuţi la organizarea acestei tabere, ne poti contacta la:

program@reclaimthefields.org Program/Metodologie

fundraising@reclaimthefields.org Fundraising

logistics@reclaimthefields.org Logistică

camp2011@reclaimthefields.org Intrebări generale despre tabără

caravan@reclaimthefields.org Proiect în estul Europei de promovare a taberei

easterneurope@reclaimthefields.org Strângere contacte ale persoanelor și organizațiilor interesate de tabără

Te aşteptăm cu drag!

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: