Documentarul plus2Celsius @Cluj Napoca

5 10 2011Terra Mileniul III, Re.Generation si L’Atelier Cafe va invita duminica, 9 octombrie 2011, ora 20.00, in cafeneaua L’Atelier, la proiectia primului film documentar despre adaptarea la schimbarile climatice in Romania, „plus2Celsius”.

Ce sunt schimbarile climatice si cum se fac simtite in tara noastra? Pe cine afecteaza? Cum ne putem apara de astfel de fenomene? Pot fi o amenintare, sau reprezinta un stadiu in evolutia Terrei? – …sunt cateva dintre intrebarile la care filmul raspunde prin vocile specialisti climatologi, dar si ale oamenilor obisnuiti, ce resimt zi de zi influentele climei.

Adaptarea la schimbarile climatice nu a fost pana in prezent abordata in niciun fel in sfera publica din Romania, cu toate ca efectele acestui fenomen sunt deja vizibile: desertificare in sudul tarii, migratia unor specii in nord si inundatii distrugatoare ce alterneaza cu perioade de seceta extrema. Astfel de fenomene nu sunt insa prezentate ca o consecinta a modificarii climei, motiv pentru care oamenii nu stiu cum se pot apara.

Proiectia va avea loc in Cafeneaua L’Atelier, str. Memorandumului, nr. 9, la etaj.

Evenimentul este si pe Facebook: http://www.facebook.com/events/#!/event.php?eid=110317022410681

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: