Uniţi în stradă pentru Roşia Montană.In toată ţara!

20 01 2012

In contextul evenimentelor din ultimele zile, devine tot mai clar că fiecare dintre noi trebuie să îşi ceară drepturile! Să ne spunem nemulţumirile şi să cerem respectarea legii! In stradă! In cele din urmă pentru sănătate luptăm cu toţii, fie că ne referim la sănătatea oamenilor, a mediului, a patrimoniului, a justiţiei sau a STATULUI. Iar Roşia Montană le include pe toate!

Autorităţile statului au sprijinit permanent, prin omisiune şi părtinire flagrantă, un proiect minier cu implicaţii distructive şi ireversibile asupra vieţii oamenilor şi a mediului înconjurător. Prin această atitudine, autorităţile şi-au demonstrat incapacitatea gravă de a respecta prevederile legale în vigoare.

In ultimii ani, mii de oameni din întreaga ţară şi din lume s-au alăturat campaniei Salvaţi Roşia Montană, iar rezultatele sunt uimitoare. Spiritul civic manifestat ne îndreptăţeşte să afirmăm cu mândrie, că prin sprijinul fiecăruia dintre noi, reuşim să continuăm şi să dezvoltăm cea mai mare campanie de mediu şi socială din România.

Hai să solicităm public, împreună, în pieţele din toată ţara revendicările noastre pentru Roşia Montană:

  1. Deblocarea procedurilor de includere a Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO;
  2. Respingerea proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, care ar permite companiilor miniere private să exproprieze de bună voie în numele statului;
  3. Neemiterea acordului de mediu pentru proiectul minier cu cianuri propus la Roşia Montană
  4. Adoptarea propunerii legislative care prevede interzicerea utilizării cianurii în minerit
  5. Respingerea tuturor iniţiativelor de declarare a zonei Roşia Montana ca zonă mono-industrială, rezervată exclusiv implementării proiectului minier al companiei Roşia Montană Gold Corporation.

Inainte de a veni în piaţă citeşte kitul de nesupunere civică de pe site-ul campaniei, deoarece participarea la manifestaţiile şi demonstraţiile în sprijinul Roşiei Montane este un drept garantat, de care trebuie să ştii cum să te bucuri.

Dezvoltată în cea mai mare campanie de mediu şi socială din România, Campania Salvaţi Roşia Montană reprezintă opoziţia faţă de proiectul minier de exploatare a aurului propus de compania Roşia Montană Gold Corporation(RMGC). Acest proiect promite deschiderea celei mai mari mine de aur de suprafaţă din Europa, prin distrugerea Roşiei Montane şi a unei zone importante a Munţilor Apuseni.

Asociaţia Alburnus Maior este iniţiatoarea campaniei Salvaţi Roşia Montană. Asociaţia a fost fondată în anul 2000 de către locuitorii şi proprietarii din Roşia Montană care nu doresc proiectul minier peste casele, terenurile, bisericile şi cimitirele lor. In lupta împotriva proiectului minier s-au alăturat de-a lungul celor peste 10 ani, numeroşi susţinători. Azi, campania Salvaţi Roşia Montană reuneşte sute de organizaţii şi foruri ştiintifice şi zeci de mii de persoane private care doresc păstrarea Roşiei Montane şi dezvoltarea durabilă a zonei, fără distrugerea provocată de proiectul minier.

Re.Generation este membră a campaniei Salvaţi Roşia Montană începând cu anul 2009.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

19 03 2012
Dle. Borbely, salvati pe bune Rosia Montana! « Re.Generation

[…] Revendicarile campaniei Salvati Rosia Montana: https://regenerationromania.wordpress.com/2012/01/20/uniti-in-strada-pentru-rosia-montana/ Dă mai departe peFacebookTwitterEmailLike this:LikeBe the first to like this […]
%d blogeri au apreciat asta: