Actiune de boicot la Ministerul Agriculturii – Ministrul Monsanto

16 03 2012

Astazi, incepand cu orele 12:00, in fata Ministerului Agriculturii a avut loc o actiune pasnica de boicot impotriva Ministrului Agriculturii, domnul Stelian Fuia, datorita pozitiei vadit partinitoare si neprofesioniste a Ministrului fata de organismele modificate genetic. Actiunea intitulata: Stelian Fuia – Ministrul Monsanto se inscrie in mobilizarea mondiala – Ziua internationala pentru actiuni impotriva Monsanto. http://occupy-monsanto.com/global-actions-against-monsanto-32012/

Consideram ca in Romania, sediul Monsanto se afla chiar la Ministerul Agriculturii. Noul ministru al agriculturii din Romania – Stelian Fuia are la activ o indelungata cariera in cadrul companiei Monsanto. Actiunea de protest s-a sfarsit ca urmare a interventiei abuzive a Jandarmilor.

Citam din CV­-ul lui Stelian Fuia: „Manager Vanzari Monsanto Romania SRL (1995­-1996); Business Development Manager pentru Europa Centrala si CIS (fostul URSS) Monsanto Europe SA, Brussels, Belgia (1996­-1999); Director Comercial Monsanto Romania Ltd. (1999-2002) […]. Din 2007 devine deputat al PD­L in Parlamentul Romaniei. Din februarie 2012 devine Ministrul Agriculturii.”

In jurul orei 12:00 au fost arestati 3 activisti, care manifestau pasnic in fata Ministerului Agriculturii. O echipa a Jandarmeriei a privat de libertate cei 3 activisti si i-a condus cu duba la sectia de politie nr. 1 din Bucuresti.

Unul dintre activisti a intrat in Ministerul Agriculturii pentru a depune o scrisoare prin care se solicita demisia Ministrului Agriculturii – Stelian Fuia. In momentul in care a iesit din minister a fost bagat in duba jandarmilor impreuna cu alti 2 colegi. Scrisoarea depusa astazi la Ministerul Agriculturii este semnata de 3 organizatii neguvernamentale: Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic – InfOMG, Re.Generation si Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu.

Cei 3 activisti au fost retinuti mai multe de o ora la sectia de politie nr. 1 din Bucuresti. Fiecaruia i-a fost aplicata o sanctiune contraventionala cu amenda de 500 de lei. Amenzile urmeaza a fi contestate, in baza articolului 3 din legea 60/1991 republicata in 2004, conform caruia manifestatiile publice care au loc in fata institutiilor publice, nu trebuie declarate in prealabil. Consideram interventia jandarmilor ca fiind abuziva.

„Domnul Stelian Fuia este compromis si nu isi poate exercita functia de Ministru al Agriculturii, in interes public. Inainte de a fi Ministru al Agriculturii, de-a lungul activitatii sale ca deputat PDL a afisat in nenumarate randuri o pozitie oficiala favorabila industriei producatoare de organisme modificate genetic. Interesele agriculturii romanesti si a consumatorilor nu fac parte dintre prioritatile sale. Domnul Stelian Fuia trebuie sa isi prezinte demisia in regim de urgenta.” declara Raluca Dan, presedinta a organizatiei Re.Generation, prezenta astazi la protest.

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: