Forum Social de Activism la FânFest

9 07 2012

Cea de-a 7-a ediţie a festivalului FânFest reuneşte activişti din întreaga ţară şi din Europa în cadrul Forumului Social de Activism, în perioada 15-19 august 2012, la Roşia Montană.

Ce aduce forumul, urmăriţi mai jos. Vă aşteptăm !

I. Ghid de acţiune: Activişti sociali şi de mediu din România şi de peste tot din Europa prezintă interactiv soluţii şi viziuni critice, îndemnând la acţiune cetăţenii care doresc să îşi asume un rol activ în comunitate.

II. Campanii şi mişcări sociale: A lupta pentru o cauză înseamnă de multe ori să întâlneşti experienţe şi provocări care te inspiră. Împreună cu activişti experimentaţi din Europa, vom explora modalităţile în care putem să acţionăm ca o forţă internaţională şi să ripostăm la presiunea tot mai agresivă a guvernării corporatiste. Goana după resurse sau proiecte mari de infrastructură care distrug comunităţi întregi sunt doar câteva dintre temele principale.

III. Activism media: Cum pot să îşi facă activiştii cunoscute mesajul şi acţiunile folosind metode alternative, fără a avea sprijinul mass media mainstream? Cum acţionăm într-o societate în care instrumentele de comunicare sunt folosite pentru a manipula, iar companiile, prin contractele de publicitate, nu cumpără doar spaţiu de reclamă, ci şi integritatea jurnaliştilor?

IV. Artă şi activism social: Activismul poate îmbrăca multe forme, arta fiind una dintre ele. Puţini sunt cei care o pot practica, dar forţa mobilizatoare a artei cu mesaj social ne depăşeşte aştepările în cele mai multe cazuri. Artistul faţă în faţă cu activistul într-o secţiune colorată şi imprevizibilă.

V. Accesul la justiţie şi informaţia de mediu: Acum mai mult ca niciodată, suntem martorii încălcării drepturilor civile ale cetăţenilor de către guvernarea corporaţiilor. Cum putem să ne câştigăm dreptul în justiţie şi cine ne ajută să înţelegem modul în care un proiect de tipul celui propus la Roşia Montană este autorizat? Accentul special cade pe procesul de evaluare de mediu şi social al proiectelor industriale.

VI. Fundraising şi finanţare etică: CSR-ul sau responsabilitatea socială corporatistă este metoda folosită de companii pentru a-şi „curăţa” imaginea. Este important ca poluatorii să finanţeze un ONG de mediu? Unde tragem linia între finanţarea etică şi spălarea imaginii companiilor? Cum luăm atitudine?

VII. Conferinţe. Argumente & Alternative: Argumente economice şi de patrimoniu cultural puternice în sprijinul Campaniei Salvaţi Roşia Montană de-a lungul luptei sale împotriva mineritului aurifer. Viziunea Campaniei Salvaţi Roşia Montană în construirea unui viitor pentru Roşia Montană.

Consultaţi programul complet al Forumului Social de Activism pe www.fanfest.ro.

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: