Susţine hrana sănătoasă! Agricultură bună = Hrană bună

18 07 2012

GOOD FOOD, GOOD FARMING.

Să ne îndreptăm spre Bruxelles!

 

Creează-ţi mesajul FOTO! ARC2020 alături de partenerii săi din România duce mesajul tău până la Bruxelles. Exprimă-ţi dorinţele legate de hrană şi agricultură! Scrie un mesaj reprezentaţilor tăi UE!

Gustul hranei adevărate este o experienţă puternică, dar, în acelaşi timp, tot mai greu de găsit la alimentelele de pe rafturile din magazinele şi pieţele noastre. Ştiai că viitorul agriculturii şi al hranei noastre va fi decis de către Parlamentul European şi Guvernele naţionale prin stabilirea Politicii Agricole Europene (PAC) pentru următorii 7 ani?

În ultimii 50 ani, taxele noastre au fost folosite pentru a susţine producţia de alimente industriale. Acest model agricol ameninţă existenţa fermierilor din Sudul şi Nordul global, ducând pe de-o parte la nesiguranţă alimentară, iar pe de alta la risipirea a munţi întregi de alimente. Mediul este tot mai puternic degradat prin utilizarea excesivă a fertilizatorilor chimici, pesticide agresive şi combustibili fosili. Fermele industriale depind de furajele de soia importate, contribuind astfel la distrugerea pădurilor tropicale şi a comunităţilor rurale. Nu în ultimul rând, bunăstarea animalelor este desconsiderată total, schimbările climatice se agravează, iar abandonul masiv al regiunilor rurale este provocat şi întâlnit tot mai des.

In acest an, cu reforma Politicii Agricole Comune (PAC) putem revendica politici care să ne asigure hrană adevarată şi o agricultură cinstită, aşa cum avem dreptul.

Oriunde eşti, oricine eşti, poti să provoci schimbarea în mai bine.

  1. Ai nevoie doar de o pagină A4 şi un pix/stilou cu vârf gros.
  2. Scrie un mesaj despre esenţa hranei şi/sau agriculturii pe care o doreşti.
  3. Adaugă numele tău şi ţara de origine. Vezi aici mesajele primite până acum.
  4. Roagă un prieten să facă o fotografie cu tine şi mesajul tău într-un fundal care se leagă de mesajul tău – de ex. în bucătăria, gradina ta sau la magazinul tău preferat, la o gospodărie ţăranească etc.
  5. Trimite un e-mail cu fotografia ta la photo@goodfoodmarch.eu şi noi ne asigurăm ca ea să apară pe www.goodfoodmarch.eu.
  6. Foloseşte şi distribuie acest text şi fotografia ta pentru a încuraja prietenii, familia să îţi urmeze exemplul.

Toate mesajele voastre vor călători împreună cu noi la Bruxelles în cadrul Marşului pentru Hrană Bună şi vor fi înmânate celor care votează pentru viitorul agriculturii şi a hranei.

Ar fi timpul să afle! Decizia lor afectează vieţile noastre!

Informează-te pe www.goodfoodmarch.eu!

Inscrie-te pe Facebook la eveniment: http://www.facebook.com/events/288486401258271/

 

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: