Degustă şi susţine hrana sănătoasă! Agricultură bună = hrană bună.

1 08 2012

Ştim că apreciezi hrana bună, sănătoasă! Iţi place să îi simţi gustul adevărat şi ai vrea să îl intâlneşti în continuare la alimentele de pe rafturile supermarketurilor şi pieţelor din oraşul tău. In această toamnă, viitorul agriculturii şi al hranei noastre ar putea fi influenţat decisiv de către Parlamentul European care va stabili Politica Agricolă Comună pentru următorii 7 ani.

RE.GENERATION VA INVITA MARTI, 7 AUGUST, INCEPAND CU ORELE 19.00, LA DIANEI 4, SA CELEBRAM HRANA SI AGRICULTURA SANATOASA SI SA DEGUSTAM IMPREUNA PRODUSE DE LA MICI PRODUCATORI LOCALI.

DEGUSTAREA VA FI URMATA DE O PETITIE FOTOGRAFICA, UNDE CHIAR TU VEI PUTEA SA ITI TRANSMITI MESAJUL SI DORINTELE TALE LEGATE DE HRANA SI AGRICULTURA MEMBRILOR PARLAMENTULUI EUROPEAN!Toate mesajele voastre fotografice vor însoţi marşul Good Food al ţăranilor şi activiştilor din întreaga Europă până la Bruxelles şi vor fi înmânate celor care votează pentru viitorul agriculturii şi a hranei.

Sute de oameni şi-au transmis mesajul Parlamentului European până în acest moment. Vizionează mesajele foto aici: http://www.goodfoodmarch.eu/photo-action.html

In acest an, cu reforma Politicii Agricole Comune (PAC) putem revendica politici care să ne asigure hrană adevarată şi o agricultură cinstită, aşa cum avem dreptul.

In septembrie, Parlamentul European şi guvernele naţionale vor vota o nouă formă a Politicii Agricole Comune pentru următorii 7 ani care ar putea avea consecinţe semnificative asupra celor peste 4 milioane de mici agricultori ai României, şi nu numai.

În ultimii 50 ani, taxele noastre au fost folosite pentru a susţine producţia de alimente industriale. Acest model agricol ameninţă existenţa fermierilor din Sudul şi Nordul global, ducând pe de-o parte la nesiguranţă alimentară, iar pe de alta la risipirea a munţi întregi de alimente. Mediul este tot mai puternic degradat prin utilizarea excesivă a fertilizatorilor chimici, pesticide agresive şi combustibili fosili. Fermele industriale depind de furajele de soia importate, contribuind astfel la distrugerea pădurilor tropicale şi a comunităţilor rurale. Nu în ultimul rând, bunăstarea animalelor este desconsiderată total, schimbările climatice se agravează, iar abandonul masiv al regiunilor rurale este provocat şi întâlnit tot mai des.

Oriunde eşti, oricine eşti, poti să provoci schimbarea în mai bine!

Evenimentul va avea loc pe 7 august, la Dianei 4, începând cu orele 19.00.

Informează-te pe:
https://regenerationromania.wordpress.com/
http://www.goodfoodmarch.eu/

Anunțuri

Acțiuni

informatie

One response

6 08 2012%d blogeri au apreciat asta: