Taranii protesteaza astazi in Bruxelles

19 09 2012

Astazi, 19 septembrie 2012, are loc un mars de protest de amploare europeana in Bruxelles (www.goodfoodmarch.eu), care reuneste toate marile sindicate taranesti si asociatii de mediu si dezvoltare rurala din Europa. Mesajul evenimentului se adreseaza Parlamentului European si Comisiei Europene, solicitand o Politica Agricola Comuna favorabila micilor tarani si agriculturii sanatoase.

Protestul poate fi urmarit live aici: http://www.streamovations.be/eventstream/slow-food.php

Marsul presupune si organizarea unui brunch cu produse taranesti si se va finaliza la ora 16:30 (ora Romaniei) in fata Parlamentului European. Incepand cu ora 16:30 (ora Romaniei), va incepe o conferinta in incinta Parlamentului European. Programul conferintei poate fi gasit aici: http://www.goodfoodmarch.eu/1909.html. Vor lua cuvantul tarani, activisti si specialisti din intreaga Europa.

Din partea Romaniei, va lua cuvantul atat in fata Parlamentului European, cat si in incinta acestuia, taranul Willy Schuster, de la asociatia Eco Ruralis. Willy Schuster va vorbi in fata Parlamentului European, din mijlocul protestatarilor, la ora 14:30 (ora Romaniei) precum si in incinta Parlamentului European, in a doua sesiune a conferintei, intre orele 16:30 – 17:30 (ora Romaniei).

Revendicarile taranilor romani pot fi consultate AICI.

La eveniment participa si reprezentanti ai asociatiilor Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic – InfOMG si Re.Generation.

Un eveniment de protest similar, a avut loc la Bucuresti, in data de 14 septembrie 2012, in fata Ministerului Agriculturii din Bucuresti: https://regenerationromania.wordpress.com/2012/09/15/protestul-taranilor-in-fata-ministerului-agriculturii/

Reclame

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: