Apel la solidaritate cu squat-ul Can Piella – NU evacuării!

8 10 2012

Centrul social Can Piella din Barcelona, ameninţat cu evacuarea!

Can Piella (Barcelona) este un proiect care şi-a propus să clădească şi să disemineze un model alternativ de societate şi să contribuie la schimbarea socială pentru “o societate mai altruistă, sustenabilă, ecologică şi bazată pe solidaritate”.

De peste 3 ani, proiectul integrează locuitori din oraşele învecinate, care lucrează împreună pământul, alături de numeroase iniţiative pentru gândire critică sau de cercetare în sisteme alternative de energie, dar şi cercetaşi. Cu toţii au descoperit în Can Piella un spaţiu de reflectare, dezbatere şi muncă în beneficiul comunităţii.

Casa, deşi este un monument istoric şi cultural din sec. al XVII-lea, a fost abandonată şi neglijată mai bine de 10 ani. Acest fapt demonstrează lipsa proiectelor din partea proprietarilor clădirii – agenţia imobiliară Alcaraz – care pare neinteresată să conserve clădirea. Cu toate acestea, instanţa judecătorească din Cerdanyola del Valles a emis un ordin de evacuare a clădirii Can Piella începând cu 15 octombrie. Această măsură va încheia ocuparea spaţiului public, care de peste 3 ani a fost îngrijit de colectiv.

Evacuarea centrului Can Piella evocă o problemă globală a societăţii prezente care se loveşte constant de mitul progresului, într-o realitate socială care merge numai înspre profit monetar. Nu este de mirare că iniţiative precum Can Piella sunt o ofensivă la adresa elitelor politice şi economice care intenţionează să controleze şi să priveze populaţia de bunuri comune.

Dar sunt lucruri care nu vor putea fi niciodată înstrăinate!

Ei nu pot distruge constiinţa creată de acest proiect.

Ei nu pot evacua nevoia de a împărtăşi şi de a o înlocui cu competiţia.

Ei nu ne pot lua dorinţa de a clădi o nouă societate.

Can Piella este vie!

+ Info @CanPiella   #CanpiellaVive   #CovantAutonomia şi www.canpiella.cat

CAN PIELLA ARE NEVOIE DE SPRIJIN! INTRĂ AICI ŞI SEMNEAZĂ PETIŢIA care solicită revocarea deciziei de evacuare.

Dă mai departe ştirea prin e-mail, Facebook, Twitter! Solidaritate cu Can Piella!

…sau participă la actiunile Can Piella ce vor avea loc între 13 şi 15 octombrie. Vezi afişul de mai jos:

Reclame

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: