Rezistenţa este fertilă! Să o cultivăm! Manifest pentru 2013

30 12 2012

Peste tot în lume, grupuri, organizaţii, comunităţi, cetăţeni luptă să îşi recapete controlul asupra propriilor vieţi. Libertatea noastră este pusă sub semnul întrebării; de fapt, suntem sub asediul celor care se presupune că trebuie să ne reprezinte. Pe măsură ce crizele financiare, de mediu sau democratice devin tot mai acute, tot ceea ce ne înconjoară, împreună cu vieţile noastre se transformă tot mai mult în câmpul unde aceste lupte se duc.

Trebuie să preţuim sau să învătăm să preţuim drepturile noastre în strânsă legătură cu ceea ne înconjoară. O datorăm celor care au luptat pentru noi, cei de acum, şi celor care luptă în continuare să recâştige drepturi fundamentale, să nu permită guvernelor să ne opreseze şi să ne manipuleze. O datorăm nouă înşine.

Cele două lucruri de care corupţia şi foamea pentru putere se tem sunt libera circulaţie a informaţiei şi spiritul civic. Deja am văzut că ‘efectul fluture’ funcţionează, că ridicarea unora în faţa nedreptăţilor, revoluţiile, protestele, ocupările au răsunat în întreaga lume, inspirând pe alţii să se alăture acestui act colectiv de nesupunere civică.

Noi nu suntem terorişti, criminali sau duşmani ai ţărilor noastre; Suntem cetăţeni care îşi exercită dreptul la liberă exprimare.  Guvernele nu îşi doresc ca noi să ne exercităm acest drept şi asmut forţele de ordine asupra noastră, oameni împotriva altor oameni. Dacă cetăţenii nu pot protesta, înseamnă că nu trăim cu adevărat într-o societate democratică.

Iar atât timp căt politicienii noştri sunt conduşi de interese personale, de bani, nu vom avea niciodată o reprezentare reală şi justă.

Mai mult, cu o presă finanţată şi susţinută de marile companii sau afiliată ideologiilor politice, nu vom avea acces la informaţie obiectivă şi corectă. Agenda media cumpărată de către cei care vor să corupă adevărul şi să manipuleze opinia publică va continua propaganda acestora..

Drepturile noastre nu sunt un privilegiu, ci trebuie să veghem constant pentru ele şi să ni le apărăm de forţele corupte şi opresive.

Guvernele ar trebui să se teamă de noi. Şi nu pentru că suntem o ameninţare criminală sau teroristă, ci pentru că avem la îndemână mijloacele şi legitimitatea să le înlăturăm de la putere. Forţele noastre de ordine ar trebui să ne servească pe noi şi nu guvernele noastre, companiile şi băncile.

Companiile şi băncile ar trebui să se teamă de noi. Şi nu pentru că suntem o ameninţare criminală sau teroristă, ci pentru că avem mijloacele să negăm bogăţia pe care o râvnesc cu atâta disperare.

Protestele din luna ianuarie au demonstrat că sâmburele de nemulţumire faţă de aceste încălcări constante şi flagrante ale drepturilor noastre există şi este viu. Trebuie să înlăturăm preţul pus pe drepturile şi libertăţile noastre pentru că acestea nu sunt bunuri de comercializat. In noul an, să continuăm împreună şi tot mai mulţi să susţinem respectarea lor reală şi guvernele noastre să facă ceea ce este just pentru cetăţenii ei.

Noi nu suntem terorişti sau criminali. Noi suntem schimbarea firească de care această lume are nevoie acum: să creeze un mediu sănătos, durabil şi echitabil din toate punctele de vedere: social, de mediu, economic.

Rezistenţa este fertilă! Să o cultivăm!

seeds of resistance

*material inspirat si adaptat dupa http://www.truthfanatics.com/2012/12/criminals-terrorists-citizenry.html

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: