Comisia de Industrii îngroapă dreptul la proprietate!

20 05 2013

Astăzi, de la ora 16.00, Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaţilor a avut sedinţă pe a cărei ordine de zi era şi propunerea legislativă privind exproprierile pentru proiecte de minerit. Zece activişti au mers la Palatul Parlamentului să participe la şedinţa publică a Comisiei, însă accesul le-a fost refuzat în mai multe rânduri.

DSC_0004Sunată iniţial de pe telefonul de la registratură, consilierul Viorica Petraşcu (referentul responsabil de propunerea legislativă) a confirmat că pot lua parte la şedinţă 2 persoane care vor fi preluate de către un funcţionar.  Nimeni nu a venit să conducă pe cei 2 activişti în sală şi, mai mult, Viorica Petraşcu nu a mai răspuns la telefon.

Activiştii s-au poziţionat în faţa intrării din clădirea Palatului Parlamentului cu mai multe bannere, solicitând să participe la şedinţa Comisiei. “Aici, 30 de politicieni expropriază 21 de milioane de români” a fost mesajul principal pe care activiştii l-au afişat în faţa deputaţilor care ieşeau din clădirea Parlamentului, acuzând, în acelaşi timp, Comisia de Industrii că face jocul companiei miniere Roşia Montană Gold Corporation.

Jandarmi în uniformă şi în civil au intervenit să ne îndepărteze de la intrarea în clădire, invocând că deranjăm.

_MG_6235

La ora 17.00, după îndelungi insistenţe, ne-a răspuns la telefon un alt consilier care ne-a transmis că sedinţa s-a încheiat şi să plecăm acasă!

Aceasta este atitudinea unor funcţionari aflaţi în slujba cetăţenilor. De a face tot posibilul ca oamenii să nu participe la şedinţe publice unde politicienii iau decizii care ne afectează pe noi toţi. Noi suntem cei “impertinenţi”, care “deranjează activitatea instituţiei” cu problemele unei societăţi întregi. Noi suntem cei care “nu respectă democraţia”.

Miercuri, 22 mai, de la ora 10.00, Comisia de Industrii va avea din nou pe ordinea de zi propunerea legislativă de modificare a Legii Minelor. 

VINO în faţa Palatului Parlamentului (intrarea Izvor) să luăm acţiune împreună împotriva acestei Legi a exproprierilor în favoarea proiectelor miniere!

Cu noua Lege a Minelor, toţi suntem ameninţaţi cu exproprierea. ACUM este din nou momentul să îi expunem pe politicienii care vor să aprobe o lege împotriva interesului oamenilor! Să simtă presiunea noastră, a cetăţenilor direct ameninţaţi de modificarea Legii Minelor.

Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: