LEGEA MINELOR TE ARUNCĂ ÎN STRADĂ!

21 05 2013

Camera Deputaţilor se pregăteşte să îngroape dreptul la proprietate! Prin aprobarea unei noi Legi a Minelor, vor să dea mână liberă companiilor miniere să alunge oamenii de pe proprietăţile lor pentru proiecte de minerit. Primii ameninţaţi de această lege sunt localnicii din Roşia Montană. Următorii, bunicii noştri de la ţară sub ale căror case companiile găsesc gaze necombustibile. Sau cabana unde te duci la munte şi care adăposteşte sub ea cărbune. Cu noua Lege a Minelor, toţi suntem ameninţaţi cu exproprierea.

Drepturile noastre sunt puse sub semnul întrebării; de fapt, suntem sub asediul celor care se presupune că trebuie să ne reprezinte. Dreptul la proprietate nu este un privilegiu! Politicienii ar trebui să servească interesul şi binele oamenilor care i-au ales şi nu binele companiilor.

Miercuri, 22 mai, de la ora 10.00. Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaţilor dezbate propunerea de lege pentru exproprierea oamenilor în favoarea proiectelor miniere. Comisia pentru Industrii sfidează legea şi voinţa oamenilor şi vrea să treacă mai departe o lege care încalcă grav drepturile noastre fundamentale şi Constituţia, în beneficiul industriei miniere.

150.000 de oameni au semnat în 2011 petiţia Campaniei Salvaţi Roşia Montană împotriva noii Legi a Minelor. Alte câteva zeci de mii s-au alăturat până în acest moment.

ACUM este din nou momentul să îi expunem pe politicienii care vor să aprobe o lege împotriva interesului oamenilor! Să simtă presiunea noastră, a cetăţenilor direct ameninţaţi de modificarea Legii MInelor.

Vino miercuri, 22 mai, la ora 10.00, în faţa Palatului Parlamentului(intrarea Izvor) să luăm acţiune împreună în timpul şedinţei Comisiei de Industrii! NU vrem o lege a exproprierilor! NU vrem modificarea Legii Minelor!

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/events/503186376402621/

Rezistenţa este fertilă!

Oamenii sunt mai importanţi decât corporaţiile! Salvaţi Roşia Montană!

7Call_LegeaMinelor

Reclame

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: