Am castigat o batalie, dar inca mai avem. Continuam!

9 09 2013

Raluca Dan

De peste o saptamana protestam zilnic in strada pentru respingerea legii distrugerii Rosiei Montane. Cu fiecare protest suntem tot mai multi, mai uniti, mai hotarati in solicitarea noastra. Reactii adevarate ale institutiilor au intarziat sa apara, fiind nevoie de zeci de mii de oameni din orasele tarii si strainatate sa continue presiunea.

Astazi, 09 septembrie, este o zi buna pentru declaratii. Dar doar atat.

Prim-ministrul, ministri si alti oameni politici se imbulzesc cu declaratii live, manevre de PR, menite sa linisteasca oamenii si sa ii asigure ca soarta Rosiei Montane este din nou pe maini bune datorita noua, celor iesiti in strada si ca viitorul proiectului minier este pecetluit.

Sa ne aducem aminte ca de peste 10 ani, Alburnus Maior si toti cei care au sustinut campania se confrunta cu astfel de declaratii precum cele de astazi ale lui premierului Ponta, ministrului Justititiei, Robert Cazanciuc si liderului USL, Crin Antonescu. Indiferent de guvern, de majoritatea politica, cu totii au impins demararea proiectului minier cat mai repede.

Sa reflectam la faptul ca tot de peste 10 ani, tocmai pentru ca NU au fost acceptate vorbele mincinoase si iresponsabile ale acestora, ci actiunile concrete, legale si juste, am ajuns sa povestim de Rosia Montana si astazi.

Aceasta criza nu se rezolva doar cu o serie de declaratii. Tocmai pentru ca stim de ce am iesit in strada in fiecare zi, declaratiile aruncate astazi ne insulta.

Continuam sa protestam pana cand:

– Parlamentul, prin Senat si Camera Deputatilor va respinge proiectului de lege;

– Guvernul va respinge in procedura de urgenta prin hotarare de guvern acordul de mediu;

– Rosia Montana va fi inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO

– Cianura va fi interzisa prin lege in activitatile miniere din Romania.

– Cei patru iniţiatori ai acestui proiect de lege: ministrul marilor proiecte (Dan Şova), cel al mediului (Rovana Plumb), cel al culturii (Daniel Barbu) şi directorul ANRM (Gheorghe Duţu) vor fi demiși.

Ne vedem in strada. Tot mai multi. In toata tara. In strainatate. Vom reusi!

www.rosiamontana.org

legea.rosiamontana.org

www.facebook.com/unitisalvam

www.facebook.com/alburnusmaior

 ––––––––––––––––––––––––––––––––––

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15543335-victor-ponta-proiectul-rosia-montana-este-inchis-protestele-atins-scopul.htm

http://stirileprotv.ro/stiri/politic/scandalul-rosia-montana-victor-ponta-il-acuza-pe-presedintele-traian-basescu-de-interese


Anunțuri

Acțiuni

informatie
%d blogeri au apreciat asta: