6 11 2013

Apel internațional la solidaritate împotriva mineritului aurifer în Halkidiki // sâmbătă // 9 noiembrie

Noi, cei din mișcarea împotriva exploatărilor distructive în Halkidiki, facem din nou apel la voi, camarazii noștri cetățeni, activiști, oameni.

In aceste zile, în Grecia se întâmplă o crimă. Sub pretextul crizei financiare, mediul, drepturile omului, demnitatea umană, democrația, libertatea de exprimare și bunăstarea sunt sacrificate pe altarul intereselor companiilor, ambițiilor politice și a capitalismului neoliberalist care își arată cea mai inumană față a sa în Grecia.

În Halkidiki, de ani de zile suntem martorii politicii ‘salvării națiunii cu orice preț’, cu prețul vieților umane, a drepturilor omului și a mediului înconjurător.

Pe pământurile noastre, sunt plănuite activități de exploatare la scară largă, care ameninț cu distrugerea unei păduri de o incredibilă frumusețe și valoare ecologică. Exploatarea aurului ne amenință cu contaminarea acviferelor, a aerului, a pământului și a mării. Exploatarea aurului ne amenință activitatea. Explotarea aurului condamnă viitorul copiilor noștri.

Mișcările sociale de protest și rezistența față de planurile distructive se confruntă cu o puternică represiune din partea statului, violența poliției, acuzări, defăimări, criminalizări, intimidări și arestări. Și totuși, încă rezistăm. Continuăm să luptăm pentru dreptul nostru de a trăi și de a visa.

Puterea noastră este respectul pentru pământ, pentru spațiul nostru natural și cultural. Puterea noastră este unitatea noastră într-o luptă comună pentru viață. Puterea noastră este solidaritatea.

În 9 noiembrie, ne vom întâlni în Salonic pentru un marș de protest, luptă și solidaritate.

Facem apel la voi ca, în aceeași zi, să vă alăturați nouă și să vă întâlniți în orașele voastre într-o acțiune comună de solidaritate.

Doar uniți și în solidaritate putem lupta pentru un prezent demn și pentru un viitor mai bun.

COMITETELE DE LOCUITORI DIN HALKIDIKI ȘI SALONIC

www.soskalkidiki.worpress.com

476935_456728491021988_236134195_o


Acțiuni

Information